Mielenterveyttä auringon pilkahduksesta

16.01.2021

Tervetuloa blogiini. Toivon kirjoitusteni lisäävän hyvinvointia elämääsi.

Tänä tammikuisena aamuna huomasin herätessäni auringon valon pilkottavan puiden välistä pitkän harmauden jälkeen. Taivas loisti sinisenä ja auringon säteet osuivat lumisten puiden oksiin. Talvinen maisema on sanattoman kaunis. Tunsin maagisen hetken vaikuttavan voimakkaasti omaan energiaani kasvattaen hyvän olon tunnetta. Koin mieleni virkistyvän.

Aloin pohtia auringon valon vaikutusta hyvään mieleen ja mielen hyvinvointiin sekä sitä, kuinka takana ollut harmaa ja synkkä koronasyksy on näkynyt työssäni nuorisopsykiatrian erikoissairaanhoidossa. Lähetevirta on kasvava, kiire on kova. Nuoret ovat vaikeasti oireilevia ja jatkuva riittämättömyyden tunne on läsnä. Toivottavasti nämä kauniit auringon paisteet osuisivat mahdollisimman monen näkökenttään sekä loisivat uskoa paremmasta ajasta ja kevään tulosta. Kun pakkaset antavat periksi, parasta lääkettä väsymykseen ja mielen mataluuteen on ulkoilu. Valon kaipuu tässä vaiheessa vuotta alkaa jo jokaisella olemaan suuri.

Nyt siis koko perheen voimin eväät ja kuumaa kaakaota reppuun, sekä nauttimaan ulos auringon valosta ja kauniista talvipäivän pakkassäästä. Auringonvalo on parasta lääkettä mielelle. Tällä uudella energialla kohti kevään odotusta!

Katriina